Muzeul Louvre și opera Scala din Milano au fost închise din cauza coronavirusului, alături de o populară biserică din Roma, pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri și decese din Franța și Italia, relatează Mediafax.

LuvruFoto: USER UPLOADED

Muzeul Louvre nu a fost deschis duminică, iar personalul muzeului s-a întâlnit pentru a discuta măsurile de prevenție luate de muzeu, anunță CNN. Aproximativ 10 milioane de oameni din întreaga lume vizitează Louvre în fiecare an.

Nu este clar când Mona Lisa a lui Leonardo DaVinci și alte milioane de piese de artă vor putea fi văzute din nou. Personalul muzeului va organiza luni o altă întâlnire cu comitetul excepțional de sănătate și condiții de muncă, se arată în declarația muzeului.

Numărul cazurilor de coronavirus din Franța a crescut la 130, de la 100 de cazuri confirmate sâmbătă. Guvernul francez a interzis toate adunările publice de peste 5.000 de persoane în spații închise.

Directiva nu s-a aplicat Muzeului Luvru. În Italia numărul deceselor a crescut la 34, duminică seara, iar numărul îmbolnăvirilor a crescut la 1.694, de la 1.128 în ziua precedentă.

Opera La Scala din Milano, alătuiri de cinematografe, teatre și discoteci sunt închise pentru o săptămână, iar muzeele sunt deschise numai pentru un număr limitat de vizitatori.

Biserica San Luigi dei Francesi din Roma, aflată în apropierea Pieței Navona, a anunțat că se închide după ce un preot s-a îmbolnăvit. Biserica este populară printre turiști din cauza picturilor lui Caravaggio.