Liderul unei secte religioase din Coreea de Sud ar putea fi anchetat pentru crimă din cauză că ar fi ascuns numele anumitor membri, în timp ce oficialii au încercat să identifice pacienții îainte de răspândirea virusului, relatează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Guvernul de la Seul a cerut procurorilor să îl pună sub acuzare pe Man-hee, fondatorul Bisericii Shincheonji, dar și pe alte 10 persoane.

Ei sunt acuzați că au ascuns numele unora dintre membri în timp ce oficialii au încercat să identifice pacienții înainte de răspândirea virusului.

Coreea de Sud se confruntă cu una dintre cele mai mari epidemii din afara Chinei.

Țara a raportat 3.730 de cazuri și 21 de decese până acum. Peste jumătate sunt membri ai Bisericii Shincheonji, un grup creștin. Autoritățile spun că membrii s-au infectat unii pe alții în orașul Daegu luna trecută, înainte să se răspândească în țară.

Duminică guvernul de la Seul a depus o plângere, acuzând 12 lideri ai sectei de crimă și că au încălcat Actul de Control și Boli Infecțioase.

Toți cei 230.000 de membri au fost intervievați și aproape 9.000 au spus că aveau simptome de infectare cu noul coronavirus.

O femeie în vârstă de 61 de ani a fost printre primele persoane infectate. Inițial ea a refuzat să fie dusă la spital pentru a fi testată și se știe că a participat la mai multe adunări în biserică înainte să fie testată pozitiv.

Lee Man-hee, care se consideră Mesia, a fost de asemenea testat și încă se așteaptă rezultatul.

Bisericile romano-catolice rămân închise, iar cele mai mari grupuri protestante au anulat duminică slujbele și toate evenimentele budiste au fost anulate.