Asia Bibi, femeia creștină pakistaneză care a petrecut ani întregi asteptandu-si pedeapsa cu moartea, după ce a fost condamnată pentru blasfemie, spune că a crezut întotdeauna că va fi eliberată, conform BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trăind acum în Canada, ea a spus pentru reporteri că speră că va putea să se întoarcă într-o zi în Pakistan.

Asia Bibi a lansat și-a publicat volumul de memorii, intitulat "Enfin Libre!" (În sfârșit liber!), carte scrisă împreună cu jurnalista franceză Anne-Isabelle Tollet. În ea, povestește timpul petrecut în închisoare și tratamentul brutal la care a fost supusă de către paznici.

Autoritățile pakistaniene au respins acuzațiile, afirmanad că acuzațiile ei de tortură nu sunt „plauzibile”.

Asia Noreen, cunoscută în mod obișnuit ca Asia Bibi, a fost acuzată de blasfemie după ce a avut o contradicție cu un grup de femei în iunie 2009. Un an mai târziu, a devenit prima femeie condamnată la moarte în conformitate cu legile pakistaneze privind blasfemia , provocând un val de proteste internaționale. Pedeapsa cu moartea a fost anulată de Curtea Supremă în 2018, declanșând proteste violente din partea fanaticilor religioși.

Doamna Bibi a vorbit cu BBC în timpul unei vizite în Franța, unde își promovează nouă carte. Ea și-a amintit cum, în 2009, o dispută de lungă durată cu vecinii a culminat cu un grup de femei locale care au acuzat-o că l-a insultat ​​pe profetul Muhammad.

"Soțul meu era la serviciu, copiii mei erau la școală, m-am dus să culeg fructe în livada", a spus ea. "O gloată a venit și m-a târât. S-au distrat cu mine, eram foarte neputincioasa."