Reprezentanții Coca-Cola au declarat la începutul acestei săptămâni că noul virus le-a perturbat lanțul de aprovizionare, iar rezerva de îndulcitori artificiali ar putea scădea dacă Covid-19 continuă să se răspândească, scrie CNN.

Coca ColaFoto: pexels.com

Producția și exporturile au înregistrat întârzieri pentru furnizorii de îndulcitori artificali ai Coca-Cola, aceștia fiind folosiți în băuturile dietetice și fără-zahăr ale companiei, conform informațiilor dezvăluite în raportul anual al companiei.

„Ne-am putea confrunta pe termen lung cu rezerve ceva mai scăzute ale ingredientelor, în cazul în care operațiunile de producție și export din China se vor deteriora”, se arată în comunicat.

Principalii îndulcitori artificiali pe care Coca-Cola îi utilizează în produsele sale includ aspartam, acesulfam de potasiu, sucraloză, zaharină, ciclamat de sodiu și glicozide steviol.

În raportul anual, Coca-Cola a indicat că sucraloza este considerată o „materie primă critică” provenită de la furnizori din SUA și China. Splenda, un produs cu sucraloză utilizat în Cola dietetică este fabricat în SUA și nu provine din China.