Toate animalele domestice ale persoanelor din Hong Kong infectate cu noul coronavirus vor fi plasate în carantină timp de 14 zile, au anunțat vineri autoritățile, după descoperirea de urme ale virusului la câinele unei femei bolnave, scrie AFP.

Transport medicalFoto: health.mil

Câinele nu prezintă niciun simptom al bolii, a precizat ministerul local al Agriculturii, Pescuitului și Protecției mediului.

Dar "eșantioane prelevate din cavitățile nazale și orale au fost testate slab pozitiv la virusul Covid-19", a declarat un purtător de cuvânt, care nu a precizat ce a determinat autoritățile să realizeze testele pe animal.

Câinele a fost recuperat miercuri de la domiciliul proprietarei, o sexagenară care fusese testată cu o zi în urmă pozitiv și internată în carantină.

Animalul va fi urmărit și se vor efectua teste suplimentare pentru a stabili dacă a fost infectat cu virusul sau dacă primele teste pozitive provin dintr-o contaminare ambientală, a precizat ministerul.

Câinele va fi plasat în carantină într-un refugiu până când nu va mai prezenta urmele virusului.

Nu există nicio dovadă că animale precum câinele sau pisica pot fi infectate cu virusul sau îl pot transmite la oameni, dar ministerul a estimat că animalele domestice ale persoanelor contaminate trebuie plasate 14 zile în carantină.

Hong Kong are 94 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care două au decedat, potrivit bilanțului anunțat vineri.