Jocul de strategie în timp real Plague Inc. a fost înlăturat din App Store în China. Producătorul Plague Inc., Ndemic Creations, a emis un comunicat explicând că situația e în afara controlului său și că echipa lucrează la o modalitate de a aduce înapoi jocul fanilor din China, relatează PC Gamer.

Plague Inc Foto: Captura video

Într-un comuncat postat pe site-ul official al Ndemic, echipa a explicat că motivul din spatele înlăturării jocului de pe piața chinezească e că acesta „include conținut care este ilegal în China, potrivit autorității de reglementare din domeniu”.

Studioul a mai explicat că nu este încă clar dacă înlăturarea jocului este legată de epidemia coronavirus prezentă în China, dată fiind tema jocului, de a răspândi o boală mortală în lume. Postarea se încheie cu mențiunea că se lucrează intens la găsirea unei soluții pentru a readuce jocul în App Store.

În ianuarie Plague Inc. a atins un nivel-record al jucătorilor datorită interesului născut de izbucnirea epidemiei coronavirusului Covid-19.

Cererea a fost atât de ridicată încât Ndemic a fost nevoită să emită o declarație oficială în care să explice că jocul nu este un model științifici și jucătorii ar trebui să se informeze direct de la autoritățile locale responsabile de sănătatea publică.