Giganții tech ca Google sunt liberi să înlăture conținut de pe platformele lor online fără a încălca prevederile Constituției Statelor Unite, potrivit unei decizii de miercuri a unui tribunal din California, anunță AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Hotărârea Curții de Apel din San Francisco a respins plângerea canalului media conservator PragerU, care a acuzat Youtube de violarea Primului Amendament al Constituției Statelor Unite, care garantează libertatea de expresie și a presei.

Potrivit motivării formulate, articolul constituțional se aplică instituțiilor statului, nu și organizațiilor private. În pofida celor două miliarde de utilizatori lunari, platforma Youtube, deținută de Google „rămâne un forum privat, nu unul public supus rigorilor justiției sub Primul Amendament”, a arătat decizia Curții de Apel.

PragerU a argumentat că Google a încălcat legea prin limitarea „arbitrară” a accesului la unele din videoclipurile sale, susținând că materiale similare postate pe canale „liberale” nu au fost supuse aceluiasi tratament.

Reprezentanții canalului media conservator au anunțat că nu se vor lăsa descurajați de verdict și nu „ne vom opri aici”.

„Nu ne vom da bătuți, vom continua lupta și vom continua să avertizăm publicul cu privire la cenzura ideilor conservatoare de către giganții tech”, a declarat un oficial al PragerU.