Deputații bulgari spun că persoanele cu asigurări de sănătate pot utiliza concediul medical pentru carantina din cauza coronavirusului
Acest lucru a fost anunţat, miercuri, în Parlamentul de la Sofia, după ce ministrul bulgar al sănătății, Kiril Ananiyev, a spus marți că există două posibilităţi pentru a lipsi de la muncă pentru 14 zile: concediu plătit sau neplătit.
Liderul socialiştilor bulgari (Partidul Socialist Bulgar), Cornelia Ninova, a declarat că nu este adecvat și corect să fie carantina în detrimentul concediului, așa că statul trebuie să găsească o soluție pentru a îi compensa pe oameni.
Parlamentarul de la Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi, Hasan Ademov, a spus că, în conformitate cu Codul de asigurare socială, toți asigurații au dreptul la compensații pentru incapacitate temporară de muncă, inclusiv prin foaia de observaţie medicală în caz de carantină.
Președintele Comisiei de Sănătate, Daniela Daritkova, de la GERB, a anunțat că există posibilități legale pentru persoanele asigurate social de a utiliza foia medicală în caz de carantină. Potrivit acesteia, medicii de familie pot emite o astfel de foaie, iar codul în clasamentul internațional al bolilor este cuprins între Z 20 și Z 29.
Cu toate acestea, în acest scop, centrul de criză trebuie să decidă modul în care medicul de familie primește datele de la Poliția de Frontieră că persoana a călătorit într-o zonă unde există o infecție.
De câteva săptămâni, autoritățile din Bulgaria au avertizat că cei care călătoresc sau persoanele infectate vor trebui să rămână în carantină. Cei care prezintă simptome ale bolii vor fi izolați timp de 14 zile în spitale, iar restul trebuie să rămână în carantină și acasă timp de 14 zile.
Cu toate acestea, medicii nu le vor elibera concedii medicale, deoarece nu există confirmarea unei boli.

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul