Parada a fost organizată în Campo de Criptana, Castile-La Mancha, Spania. În cadrul acesteia, au participat mai mulți oameni costumați în ofițeri naziști, cu uniforme pline de sânge, cu arme în mâini sau prizonieri de lagăr cu pijamale în dungi, conform CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un video postat pe Twitter, ofițerii naziști mărșăluiesc cu puști în mâini, urmați de un car care arată ca un crematoriu.

Ambasada Israelului a reacționat catalogând evenimentul ca fiind dezgustător. Aceștia au adăugat că este inadmisibil să fie luați în derâdere cei aproximativ 6 milioane de evrei masacrați din cauza Holocaustului.

Muzeul Memorial Auschwitz a reacționat și el la parada antisemită. Aceștia consideră parada lipsită de orice temei, fiind greu de descris de ce s-a ajuns aici.

Autoritățile din Campo de Criptana au declarat că evenimentul era menit să comemoreze victimele Holocaustului, dar este clar că scopul nu a fost atins.

Human Rights Watch, organizație non-guvernamentală care desfășoară activități de cercetare și apărare a drepturilor omului, a avertizat încă din iunie anul trecut că activitățile antisemite sunt din ce în ce mai multe, fiind clar că fenomenul nu mai poate fi ignorat.