Administrația Trump a lansat unul dintre cele mai virulente atacuri asupra avortului. Numeroase clinici ar putea fi forțate să-și închidă porțile din cauza măsurilor, scrie The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Furnizorii de astfel de servicii trag semnale de alarmă după ce Curtea de Apel a Statelor Unite a admis măsuri care creează bariere pentru femeile care au nevoie de avort.

Mai exact, schimbările prevăd interzicerea clinicilor din programul Title X să mai facă trimiteri pentru avorturi. Programul Title X este menit să susțină pacienții bolnavi de HIV, avorturile sau pacienții bolnavi de cancer. Prin aceste măsuri, furnizorii de astfel de servicii afirmă că autoritățile îi forțează să se mute sau să-și închidă clinicile, interzicând clinicilor din program să ma împartă spațiul cu furnizorii de servicii de avort.

Alice Huling, avocat la ”Campania pentru răspundere” care este un grup liberal ce visează supravegherea eticii, crede că măsurile reprezintă cel mai mare atac al administrației Trump la dreptul de a avorta.

Măsurile au intrat în vigoare vara trecută, iar după spusele lui Alice Huling, acestea afectează femeile ce nu au salarii așa mari și care implicit, nu au acces la măsuri de sănătate vitale.

Mai multe asociații medicale, cum ar fi Asociația Medicală Americană sau Colegiul American al Obstetricienilor și Ginecologilor, s-au opus acestor măsuri.