Bilanțul persoanelor rănite de șoferul unei mașini care a intrat luni în mulțimea care participa la un carnaval în Volkmarsen a crescut la 60, a spus marți o purtătoare de cuvânt a poliție. Potrivit Poliției, unele dintre victime sunt în stare critică, dar nu poate preciza câte. De asemenea, încă nu este clar motivul atacului. Totodată, poliția spune că cercetează toate posibilitățile în legătură cu incidentul, iar un al doilea bărbat este anchetat în dosar pentru că a filmat evenimentul, relatează AFP și Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 15.40: Numărul persoanelor rănite a crescut la 60, potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliției. Purtătoarea de cuvânt nu a putut spune câte dintre persoane sunt grav rănite. (Reuters)

UPDATE 14.35: Potrivit Parchetului din Frankfurt, șoferul nu era beat, dar nu a exclus posibilitatea ca acesta să fi fost sub influența drogurilor.

”L-am văzut demarând, părea drogat”, a afirmaT un vecin al presupusului autor al atacului la televiziunea RTL.

”Sunt 18 copii printre victime (...) 35 de persoane sunt sub tratament în spital, iar 17 care au fost tratate în sistem ambulatoriu au părăsit deja spitalul”, a precizat poliția locală pe contul de Twitter.

Șoferul mașinii, el însuși rănit, a fost arestat luni, potrivit procurorului general. Este un bărbat german în vârstă de 29 de ani din micul oraș cu mai puțin de 7.000 de locuitori. Justiția a deschis o anchetă pentru ”tentativă de omor”.

Parchetul federal anti-tero nu a făcut niciun pas, un semn că autoritățile tind să favorizeze pista unui act voluntar, dar nu cea a unui atentat.

Suspectul nu era cunoscut autorităților ca fiind extremist, a indicat marți agenția DPA, citând serviciile de securitate.

Cu toate acestea bărbatul a fost observat în trecut pentru insulte și acte de intruziune, potrivit acelorași surse.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Poliției, un al doilea bărbat a fost reținut și este investigat în legătură cu incidentul de la carnaval pentru că a filmat incidentul.

Faptele au avut loc într-un context tensionat în Germania, mai ales că statul Hesse a fost, săptămâna trecută, scena unui dublu atac rasist care a lăsat nouă morți în Hanau.

Autoritățile germane sunt de asemenea îngrijorate de amenințarea islamistă, în special după un atentat cu dubiță revendicat de grupul jihadist Statul Islamic care s-a soldat cu moartea a 12 persoane în decembrie 2016 la Berlin.

Regiunile catolice din vestul și sudul Germaniei în special au celebrat în ultimele zile un eveniment anual cu costume foarte așteptat.

Luni, poliția a anunțat ca ”măsură de precauție” anularea tuturor paradelor în statul Hesse.