''Mi se pare o nebunie. Se confundă o infecție ceva mai gravă decât o gripă cu o pandemie letală. Nu este așa'', scrie pe pagina sa de Facebook Maria Rita Gismondo, director responsabil de Macrobiologie Clinică, Virologie și Diagnostic de Bioemergență la laboratorul Spitalului Sacco din Milano, acolo unde sunt analizate de zile întregi probele posibilelor cazuri de infectare cu virusul COVID 19, potrivit La Stampa, citat de Rador.

Strazi pustii in multe localitati din ItaliaFoto: Hotnews

„Laboratorul nostru a lucrat toată noaptea, sosesc probe încontinuu, ceea ce se întâmplă e o adevărată nebunie, am transformat o infecție puţin mai gravă decât o gripă într-o pandemie letală. Îngerii mei sunt epuizați. Mă grăbesc să le aduc micul dejun''.

Postarea medicului a stârnit mai multe reacții: unii îi mulțumesc pentru munca sa, pentru echipa pe care o coordonează, și pentru „postarea de informații științifice, împotriva știrilor din șamanism și a titlurilor apocaliptice”. Alții răspund în schimb raportând date: „În prezent, din datele care sosesc din China reiese că din 10 persoane infectate, 9 se vindecă şi unul moare- scrie Giuseppe Cirillo. Aşadar, procentul de mortalitate este de 10%. Aș spune că nu are nicio legătură cu gripa. E clar că gripa ucide mai mult, deoarece afectează pe aproape toată lumea. Dacă însă coronavirusul ar infectat același număr de persoane, ar fi un masacru”, spune Laura D’Ambrosio.