Un medic dermatolog, care era deja spitalizat cu pneumonie la spitalul Sacco din Milano, a avut rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus, potrivit Mediafax care citează milano.corriere.it.

HotNews.roFoto: Hotnews

Presa italiană citează surse medicale care spun că și alți angajați ai departamentului de dermatologie de la spitalul la care lucra medicul au prezentat simptome compatibile cu cele date de COVID-19 și așteaptă rezultatele testelor.

Între timp, măsurile de securitate la spitalul Sacco au fost înăsprite și autoritățile încearcă să refacă traseul medicului contaminat pentru a vedea cine a intrat în contact cu el. Acestora li s-a cerut să nu meargă la serviciu începând de luni și urmează să fie testați la rândul lor.

De asemenea, se fac investigații și în legătură cu un angajat al unei filiale a Unicredit din Milano. Părinții acestuia au avut rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus și au avut contact direct cu fiul lor.

Până la obținerea rezultatului testului, managerul Unicredit le-a cerut tuturor celor 1.600 de angajați care lucrau în clădirea de birouri în care lucra bărbatul, să nu meargă la muncă.

Italia se confruntă cu multe cazuri de coronavirus, care au crescut la peste 150, fiind și trei decese. Guvernul a instituit carantină în zonele cele mai afectate, 11 la număr din regiunile Lombardia și Veneto.