​​Berlin îngheață prețul a aproximativ 1,5 milioane de locuințe date în chirie pentru a nu fi părtașa unui exod. Măsura a lansat o dezbatere între avantajele și dezavantajele acestei decizii, conform The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Măsura în discuție vine în urma unei explozii în anii precedenți a prețului chiriilor în Berlin, fapt care a forțat mulți germani să se mute din capitală.

Criticii acestei măsuri sunt de părere că aceasta este una socialistă, pe când susținătorii afirmă că este un pas înainte spre corectitudine. Ulrich Ropertz, președintele Asociației Chiriașilor, a declarat că măsura este una benefică în vederea stopării exploziei prețului chiriilor.

Doar o mică parte a locuitorilor Berlinului dețin apartamentele sau casele în care stau, tradițional fiind închiriatul.

După căderea Zidului Berlinului în 1989, numărul celor care s-au mutat în Berlin a crescut semnificativ, chiriile fiind la un preț foarte mic. În ultimii ani, lucrurile s-au schimbat în capitala cu 3,7 milioane de locuitori.

Măsura în sine implică păstrarea prețului chiriilor neschimbat pe o perioadă de 5 ani pentru locuințele construite înainte de 2014.