Încă 57 de oameni, 55 de membri ai echipajului şi doi pasageri, au fost infectaţi cu noul coronavirus la bordul navei Diamond Princess. În total, 691 de persoane s-au îmbolnăvit pe vasul de croazieră, iar trei dintre ei au decedat. Pe vas se află în continuare nouă români, membri ai echipajului, amintește Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

57 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate la bordul navei de croazieră Diamond Princess, ancorată în portul japonez Yokohama.

Este vorba despre 55 de membri ai echipajului şi de doi pasageri, a explicat ministrul japonez al Sănătăţii, Katsunobo Kato.

Bilanţul persoanelor infectate de pe Diamond Princess a urcat astfel la 691, adică aproape o cincime din numărul total de oameni aflaţi iniţial la bordul navei, 3.711.

Anunţul ministrului japonez al Sănătăţii a venit la scurt timp după ce încă un fost pasager al vasului, al treilea, a murit. Este vorba despre un bărbat japonez trecut de 80 de ani.

La bordul navei Diamond Princess au rămas în acest moment 31 de pasageri, potrivit presei chineze. Alături de ei se află şi peste 1.000 de membri ai echipajului, inclusiv 400 de filipinezi.

Printre membrii echipajului rămaşi la bord sunt şi nouă români, care nu au solicitat repatrierea.

Citește și: O japoneză de pe Diamond Princess depistată cu coronavirus la revenirea sa acasă, după un test iniţial negativ