Zhao Yu, o asistentă chineză gravidă ce trebuia să portretizeze sacrificiul pe care îl fac cadrele medicale pentru a trata coronavirusul. Totuși, clipul video în care aceasta apare a stârnit un val de critici, conform BBC.

Asistentă căreia i se taie părulFoto: Captura YouTube

CCTV a lansat săptămâna trecută un filmuleț în care este prezentă și Zhao Yu, care lucrează la camera de gardă din Wuahan, epicentrul coronavirusului. În filmuleț, femeia care este gravidă în ultimele luni triază pacienții. Un pacient este auzit cum îi spune femeii că este foarte periculos să lucreze, având în vedere situația sa. Ea spune că familia este împotriva deciziei sale de a lucra, dar ea este conștientă că trebuie să ajute cum poate.

Chiar dacă filmulețul are scopul de a scoate în evidență devotamentul femeii, acesta a fost foarte criticat. Unii susțin chiar că totul ar fi o formă de propagandă. Mai mulți comentatori susțin că știu că există multe interese politice în spatele acestui filmuleț dar nu trebuie să trimită o femeie gravidă în nouă luni pentru a arăta devotamentul autorităților chineze.

Criticile nu se opresc aici. Într-un alt filmuleț apărut zilele trecute, mai multe asistente sunt rase în cap pentru a le fi mai ușor să poarte echipamentul de protecție. Acestă măsură a fost la rândul ei criticată pentru că femeile puteau să se tundă doar scurt, fără a fi nevoie să se radă complet. Mulți cred că și acest filmuleț este o măsură propagandistă a autorităților chineze.