Zoryana Skaletska, ministrul Sănătăţii din Ucraina, a anunțat că va sta în carantină alături de cele 72 de persoane evacuate din Wuhan, potrivit kyivpost.com, preluat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul, împreună cu cei evacuați, vor sta într-un sanatoriu din satul Novi Sanzhary, din regiunea Poltava. Zoryana Skaletska a declarat că va locui în aceeași cameră și în aceleași condiții cu cei 45 de ucraineni și 27 cetățeni străini evacuați din Wuhan. Având conexiune la internet, Skaletska va continua să se ocupe de îndatoririle zilnice.

Decizia oficialului ucrainean vine pe fondul unor proteste ample ce au loc în Ucraina. Sute de protestatari s-au confruntat cu forţele de ordine într-un orăşel din centrul ţării, încercând astfel să se opună aducerii celor 72 de persoane în sanatoriu. Nouă poliţişti şi un localnic au fost răniţi în timpul confruntărilor, iar 24 de persoane au fost arestate.

Autoritățile ucrainene au trimis joi blindate și poliția într-o localitate care va găzdui circa 70 de ucraineni și străini evacuați din China, din cauza protestelor localnicilor care se tem de propagarea noului coronavirus.