Autorităţile din Coreea de Sud confirmă prima persoană decedată din cauza coronavirusului, iar 51 de cazuri noi au fost raportate în 24 de ore în Coreea de Sud, ceea ce aduce la 104 numărul total de persoane care au contractat virusul, anunță Le Figaro, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Doar în oraşul Daegu, al patrulea cel mai mare din Coreea de Sud, cu peste 2,5 milioane de locuitori, au fost identificate aproape 50 de cazuri. O femeie de 61 de ani, membră a sectei creştine „Biserica Shincheonji a lui Isus”, neştiind că a contractat boala, este suspectată că a contaminat singură aproximativ 40 de persoane, în special prin participarea la slujbele religioase.

După ce a avut febră pe 10 februarie, femeia a refuzat de două ori să fie testată pentru noul coronavirus, sub pretextul că nu a plecat recent în străinătate. Apoi a luat parte la cel puţin patru slujbe înainte de a fi diagnosticată cu virusul. Municipalitatea Daegu a anunţat că 1001 credincioşi ar fi participat la aceeaşi slujbă cu ea.

Nu departe de Daegu, în Cheongdo, la 320 de kilometri sud de Seul, un bărbat de 60 de ani a murit miercuri din cauza bolii. Acesta a fost testat pozitiv a doua zi după moarte, a anunţat Centrul coreean pentru controlul şi prevenirea bolilor.

El a făcut parte dintr-un grup de 15 persoane infectate - pacienţi şi personal - într-un singur spital, potrivit Le Figaro.