Marea Britanie și Statele Unite s-au alăturat Georgiei joi în a acuza Rusia pentru atacul cibernetic la scară largă de anul trecut care a afectat site-uri georgiene și a întrerupt transmisiile televiziunii naționale, relatează Reuters.

Dominic RaabFoto: Gov.uk

Site-uri de știri de stat, dar și private au fost afectate de atacul de pe 28 octombrie, inclusiv cele care aparțin biroului președintelui georgian și două stații private de televiziune.

Atacul ”a avut intenția de a aduce prejudicii cetățenilor georgieni și structurilor guvernului întrerupând și paralizând funcționarea mai multor organizații, provocând astfel neliniște în publicul general”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Vladimer Konstantinidi.

”Campania de atacuri cibernetice periculoase și fără rușine ale GRU împotriva Georgiei, națiune suverană și independentă, este complet inacceptabilă”, a declarat ministrul britanic Afacerilor Externe, Dominic Raab, într-un comunicat, în timp ce Departamentul american de stat a evocat într-un comunicat distinct ”operațiuni care au vizat divizarea, crearea insecurității și subminarea instituțiilor democrate”, relatează AFP.