Inventatorul popularei comenzi pentru calculator „copy-paste” a murit în cursul acestei săptămâni la vârsta de 74 de ani, potrivit unui anunț al companiei Xerox postat miercuri pe Twitter, anunță AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lawrence „Larry” Tesler, născut în New York în 1945, și-a petrecut majoritatea carierei la compania americană producătoare de imprimante.

„Fostul cercetător Xerox a inventat comanda + cut / copy și paste, cea + find și replace, alături de multe altele”, a afirmat Xerox. „Ziua ta de lucru este mai ușoară datorită ideilor sale revoluționare. Larry s-a stins din viață luni, vă rugăm să fiți alături de noi în a-i onora memoria”, a adăugat compania.

Un absolvent al Universității Stanford din Silicon Valley, California, Lawrence Tesler s-a specializat în interacțiunile dintre oameni și mașinării, lucrând de-a lungul carierei pentru Amazon, Apple, Yahoo și Xerox.

Abilitatea de a „tăia” și „lipi” o porțiune de text fără a trece printr-o serie de pași complicați a fost inspirată de o tehnică anterioară epocii digitale, când bucăți de text imprimat erau decupate și lipite în altă parte cu bandă adezivă.

Comanda a fost prima dată introdusă de Apple în calculatorul Lisa în 1983 și pe Macintosh în același an, după ce Steve Jobs l-a convins pe cercetător să i se alăture în compania pe care a fondat-o alături de Steve Wozniak.