Alexei Rautkin, un programator în vârstă de 24 de ani, și-a inserat un cip în mână pentru a putea deschide ușa biroului său fără să mai folosească o cartelă, astfel, el se alătură unui număr din ce în ce mai mare de ruși interesați de biohacking, o mișcare mondială în care oamenii caută să își upgradeze corpurile cu tehnologie experimentală, relatează AFP.

biohackingFoto: Captura YouTube

”Este ceva ce am decis cu mult timp în urmă”, a spus programatorul. ”Este practic și unic: nimeni nu mai are asta”, a spus el.

Cu bisturiul său, Vladislav Zaitsev face o incizie între degetul mare și aratător pentru a introduce sub pielea clientului său un mic cilindru de sticlă.

Vladislav Zaitsev și Alexei Raotkin se numără printre persoanele din ce în ce mai numeroase care devin adepte ale biohackingului, o mișcare care a pornit în Silicon Valley și care constă în ”îmbunătățirea” corpului prin integrarea unor tehnologii experimentale.

Pentru unii, stilul de viață implică implantarea tehnologiei sub piele.

Pentru unii, majoritatea ruși bogați - să caute să trăiască mai mult, prin monitorizarea intensă a corpurilor, luând cantități mari de suplimente și exerciții fizice intense.

Deși nu este clar câți biohackeri sunt în Rusia, mișcarea se extinde.

Zaitsev este autodidact, a învățat singur să insereze cipuri, după ce a abandonat școala de medicină.

Unele cipuri au fost aprobate pentru a fi folosite pentru corpul uman, dar Zaitsev spune că folosește cipuri veterinare făcute în Taiwan pe care le comandă pe mail și costă aproximativ 500 de ruble (8 dolari) fiecare.

Zaitsev și-a transformat apartamentul în sală de operații, iar acesta i-a cerut lui Rautkin 2.000 de ruble (32 de dolari) pentru a-i insera cipul un pic mai mare decât un grăunte de orez.

El a mai cipat alte 50 de persoane.

Antreprenorul Stanislav Skakun spune că biohackingul este despre extinderea vieții, poate chiar cu mii de ani, o idee cunoscută drept transumanism.

”Încă nu am găsit un cip care să fie folositor pentru extinderea vieții... Nu văd niciun rost în a face asta deocamdată”, spune el.

În schimb merge în mod regulat la o clinică privată unde asistentele iau 20 de fiole de sânge pentru analize de sânge.

Este doar o parte a rutinei sale din ultimii cinci ani, măsurând sute de markeri biomecanici și ia pumni întregi de vitaminte și suplimente zilnic.

Deși refuză să vorbească în detaliu despre ce pastile ia, spune că sunt suplimente cu iod, vitamina D, magneziu și probiotice.