O instanţă din Sankt Petersburg a dispus luni spitalizarea forţată a tinerei din Rusia care a fugit din spital deși medicii hotărâseră să o țină în carantină timp de două săptămâni din cauza unei şederi în China în plină epidemie provocată de noul coronavirus, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Tribunalul Petrogradski a acceptat plângerea medicului şef al spitalului Botkin cu privire la plasarea forţată în spital a Allei Ilina. Decizia va fi executată imediat", a dispus instanţa.

Alla Ilina, în vârstă de 33 de ani, a fost escortată de executorii judecătoreşti la o ambulanţă parcată în zona tribunalului.

Femeie s-a întors din China luna trecută, iar potrivit contului său de Instagram, s-a plâns că a avut dureri de gât la scurt timp după ce s-a întors în Rusia din vacanța din Haian. Pe 6 februarie, femeia a decis să cheme ambulanța, fiind internată într-un spital de boli infecțioase. Potrivit spuselor femeii, toate testele care i s-au făcut pe data de 6 februarie au ieșit negative.

Deși testele au arătat cu nu are virusul, medicii au decis că tânăra ar trebui să fie internată în spital timp de două săptămâni. "Toate testele au arătat că sunt complet sănătoasă, atunci de ce naiba să stau în carantină?” a scris Ilyina. Femeia a evadat din spital după ce a văzut că autoritățile nu fac nimic pentru a o ajuta.

Potrivit The Moscow Times, Ilyina nu este primul pacient care a reușit să fugă din carantină. Recent, presa rusă a raportat că Guzel Neder, în vârstă de 34 de ani, și fiul ei au fugit dintr-un spital din sudul orașului Samara.

Rusia nu mai are oficial bolnavi infectaţi cu noul tip de coronavirus pe teritoriul său, după externarea celui de-al doilea şi ultim caz confirmat în ţară, un cetăţean chinez.

Autorităţile ruse au luat măsuri drastice pentru a împiedica propagarea pe teritoriul său a noului coronavirus. Moscova a ordonat închiderea celor 4.250 de kilometri de graniţă cu China, întreruperea legăturilor feroviare şi restricţionări ale traficului aerian spre şi dinspre oraşele chineze.