Numărul de noi cazuri de coronavirus din provincia chineză Hubei a reînceput să crească luni, după două zile de scădere, autoritățile impunând noi restricții dure de circulație pentru a preveni răspândirea epidemiei ce a ucis până acum aproape 1.800 de oameni, transmite Reuters. Efectele economice ale coronavirusului sunt tot mai evidente, a treia economie a lumii, Japonia, fiind în pragul recesiunii, iar avansul economiei Chinei încetinind puternic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele mai importante informații de luni, LIVETEXT pe HotNews.ro:

20.25 Cel puțin 3.019 persoane din rândul personalului medical au fost infectate cu coronavirus până la data de 11 februarie, arată date prezentate de ziarul oficial chinez People's Daily.

20.15 China va construi o fabrică de măşti medicinale în şase zile

18.29 MAE: Până la acest moment nu au fost identificați alți români printre persoanele infectate cu coronavirus de pe nava Diamond Princess / Anunțul ministerului legat de românii membri ai echipajului vasului

16.24China cere foştilor bolnavi de coronavirus să doneze sânge pentru tratarea pacienților în stare gravă

15.43 Organizatorii Salonului auto din Beijing au anunţat amânarea evenimentului, care ar fi trebuit să aibă loc în aprilie, din cauza epidemiei de coronavirus. Evenimentul se desfăşura la fiecare al doilea an şi a atras, anul trecut, 820.000 de oameni din 14 ţări.

15.03O companie de biotehnologie a lansat un test rapid pentru detectarea coronavirusului chinez. În cât timp dă rezultatul

13.38 Thailanda a înregistrat încă un caz de coronavirus, numărul infecțiilor din țară ajungând la 35

12.37Cupa Davis: Echipa Chinei nu poate ajunge în România, din cauza epidemiei de coronavirus

11.41 Oficialii japonezi au confirmat încă 99 de cazuri de infecție cu coronavirus pe nava de croazieră Diamond Princess, totalul ajungând la 454, printre cei testați pozitiv și duși la spital fiind și un român. Japonia se pregătește pentru scenariul în care alte sute de persoane vor fi descoperite infectate pe vasul cu 3.700 de persoane (inclusiv 17 români) la bord la începutul carantinei. Cele 454 de cazuri au fost descoperite după testarea a 1.723 de oameni de la bord.

11.28 Cei 28.000 de amatori înscriși la Maratonul de la Tokyo nu vor putea participa la competiție. Evenimentul de pe 1 martie va fi limitat la cei 176 de alergători de elită, împreună cu 30 de atleți în cărucioare (Guardian)

10.17 Dintre cei 300 de cetățeni americani evacuați cu avionul de pe nava de croazieră din Japonia, 14 au fost testați pozitiv cu coronavirus. Ei au fost informați de acest fapt înainte să se urce în avion, ei fiind izolați în aeronavă de ceilalți pasageri

10.05 Australia va evacua peste 200 de cetăţeni australieni aflaţi la bordul vasului de croazieră Diamond Princess aflat în carantină în portul japonez Yokohama din cauza coronavirusului, a anunţat luni premierul Scott Morrison, citat de Reuters. Morrison a precizat că pasagerii vor pleca miercuri şi vor fi transportaţi în nordul Australiei, unde vor rămâne în carantină alte 14 zile.

Peste 350 de pasageri aflaţi la bordul Diamond Princess au fost depistați cu coronavirus, printre aceştia numărându-se 24 de australieni. La bordul navei se află și 17 români, unul dintre ei fiind depistat cu coronavirus și transportat la spital.

09.44 Xiaogan, un oraș cu 5 milioane de locuitori aflat la 60 km de Wuhan, a interzis locuitorilor să iasă din casă.

09.19 Armata chineză a trimis luni, în Wuhan, încă 1.200 de persoane din rândul personalului său sanitar, după ce, săptămâna trecută, 2.600 de medici militari au ajuns în epicentrul epidemiei

09.13The Guardian: În Hong Kong, hoți înarmați fură hârtie igienică pe fondul panicii create de coronavirus

09.11 China ia în considerare amânarea sesiunii parlamentare din luna martie.

----------------

În Hubei, epicentrul epidemiei, autoritățile au raportat 1.933 de cazuri noi și încă 100 de decese consemnate în ziua de duminică, cel mai redus bilanț al deceselor de după 11 februarie. Astfel, numărul de noi cazuri a crescut, dar numărul celor morți din cauza bolii a scăzut de la 139 la 100.

Aproape 90% dintre noile cazuri sunt în capitala provinciei, Wuhan, un oraș cu 11 milioane de locuitori.

Pe teritoriul Chinei continentale, potrivit autorităților, numărul de cazuri a urcat cu 2.048, până la 70.548, fiind consemnate până acum 1.770 de decese.

Autoritățile sanitare din China au susținut, duminică, faptul că scăderea, două zile la rând, a numărului de cazuri confirmate, arată că eforturile de limitare a răspândirii virusului aduc rezultate, dar experții internaționali consideră că este prea devreme să putem spune că epidemia a trecut deja de momentul de apogeu.

Dintre cele peste 70.000 de cazuri din China continentală, aproape 11.000 au fost tratate, iar pacienții au fost trimiși acasă. În afara Chinei au fost consemnate până acum peste 500 de cazuri și 5 decese.