Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, l-a desemnat duminică seară pe medicul deputat Olivier Véran în funcţia de ministru al Sănătăţii şi Solidarităţii, în locul lui Agnès Buzyn, anunţă Palatul Élysée, conform cotidianului Le Figaro, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Agnès Buzyn a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii imediat după ce a anunţat că va deveni candidată pentru funcţia de primar al Parisului în locul lui Benjamin Griveaux. "Voi deveni candidata formaţiunii. Merg pentru a câştiga, abia aştept. Iubesc Parisul, îl cunosc, sunt născută aici, am trăit permanent aici, cred că le pot oferi mult celor care locuiesc aici", a declarat Agnès Buzyn.

Formaţiunea politică de centru Republica în Mişcare (LREM) a trebuit să desemneze un nou candidat pentru postul de primar al Parisului după retragerea din cursă a lui Benjamin Griveaux, fost purtător de cuvânt al Guvernului Franţei.

Benjamin Griveaux a anunţat vineri retragerea din cursa pentru desemnarea primarului Parisului, după difuzarea unor imagini compromiţătoare de către activistul rus Piotr Pavlenski, reţinut de autorităţi alături de partenera sa în cadrul anchetei.