Primăria din Amsterdam vrea să ţină turiştii la distanţă de Cartierul Roşu şi de magazinele în care se vând produse din canabis, autorităţile luând în considerare interzicerea grupurilor organizate în cartierul deja supra-agolmerat, conform Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Femke Halsema, care deţine funcţia de primar în metropola olandeză, a încercat să obţină sprijin politic având în vedere curăţarea zonelor aglomerate din Cartierul Roşu.

Oficialul a arătat şi că un studiu privind reacţia vizitatorilor din străinătate a descoperit că aproape jumătate dintre britanici şi o treime din totalul vizitatorilor străini nu ar mai fi interesaţi să viziteze Amsterdamul dacă nu ar mai avea ocazia să găsească produse din cannabis la cafenelele speciale.

Oraşul cu 1,1 milioane de locuitori este vizitat de peste 17 milioane de turişti în fiecare an. Municipalitatea vrea să nu îi mai lase pe străini să profite de „politica de toleranţă” (gedoogbeleid).

Studiul realizat de biroul de statistici, informaţii şi cercetare din Amsterdam a descoperit şi că 11% din vizitatori nu ar veni niciodată dacă s-ar limita accesul la cannabis.