Bărbați înarmați au ars de vii 21 de persoane, dintre care 16 membri ai aceleiași familii, într-o operațiune de represalii într-un sat din nordul Nigeriei, scrie AFP.

NigeriaFoto: Google Maps

Atacul a avut loc marți în satul Bakali, în estul statului Kaduna. Atacatorii, pe motociclete, au tras cu armele și au incendiat casele și mașinile pentru a se răzbuna pentru un raid care le-a vizat tabăra, efectuat de membrii unei miliții locale de autoapărare, au povestit locuitorii.

"Au ucis 21 de persoane în atac", a spus unul dintre ei, Sani Nuhu, pentru corespondentul AFP.

Atacatorii au ars de vii 16 membri au unei familii, dintre care șase copii, și cinci membri au unui grup local de autoapărare, după ce i-au închis într-o casă.

Zona unde a avut loc atacul adăpostește de ani de zile bande criminale care fură vitele și răpesc oamenii pentru a obține despăgubiri.

Locuitorii au creat grupuri de autoapărare, fără a reuși însă să pună capăt violențelor.

Potrivit locuitorilor, înaintea atacului, membrii unui grup de autoapărare, asociați cu forțele de securitate nigeriene, atacaseră tabăra acestei bande, situată într-o pădure din regiune.

Săptămâna trecută, poliția a afirmat că a "neutralizat peste 250 de teroriști și bandiți" în cadrul unei operațiuni de mare amploare din zonă. Bilanțul nu a putut fi confirmat din surse independente.