O înmormântare colectivă a avut loc miercuri în statul american Indiana, unde au fost îngropate rămășițele a peste 2.400 de fetuși descoperiți anul trecut în garajul unui medic care făcea avorturi, potrivit CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Înainte de a-i fi retrasă licența, dr. Ulrich Klopfer a operat la trei clinici de avorturi în South Bend (Indiana). El a murit în 3 septembrie.

În timp ce căuta printre lucrurile doctorului, familia acestuia a descoperit în locuința sa rămășițele unor fetuși umani. Poliția, anunțată de către membrii familiei, a descoperit rămășițele a 2.246 de fetuși umani în garajul doctorului, în timp ce alte resturi de fetuși se aflau în portbagajul mașinii sale.

Rămășițele fetușilor erau în pungi mici de plastic care conțineau o substanță chimică folosită la conservarea materialului biologic. Pungile se aflau în cutii amestecate printre alte lucruri depozitate.

Anchetatorii au stabilit că rămășițele datează de acum aproape două decenii. De asemenea, anchetatorii au găsit înregistrări medicale abandonate în clinicile de avort ale doctorului și au stabilit că acesta nu urma procedurile legale în privința fetușilor și nici nu întocmea documente. Nu există dovezi că el ar fi făcut avorturi în locuința sa.

Înmormântarea colectivă a avut loc miercuri, într-un cimitir din South Bend.

"Astăzi, ne aducem aminte de cei 2.411 de bebeluși nenăscuți ale căror rămăsițe au fost păstrate de către doctorul Ulrich Klopfer după ce a efectuat avorturile, din 2000 în 2003. (...) Acești bebeluși meritau mai mult decât să fie păstrați într-un garaj întunecat sau într-un portbagaj", a spus procurorul general din statul Indiana, Curtis Hill.