​​Chloe Haines, în vârstă de 26 de ani, a fost găsită vinovată miercuri de faptul că a pus în pericol siguranța pasagerilor dintr-o aeronavă și pentru că a agresat un membru al echipajului de zbor, notează The Independent.

Avion Jet2Foto: Flickr

Incidentul în cauză a avut loc la bordul unui avion al companiei Jet2 în luna iunie a anului trecut. Aeronava zbura din Marea Britanie spre Dalaman, Turcia.

Piloții au fost nevoiți să se întoarcă în Marea Britanie când Haines a încercat să deschidă ușa aeronavei. O stewardesă a suferit mai multe zgârieturi în timp ce încerca să o oprească pe femeia care țipa: „Vă voi omorî pe toți!” în timp ce încerca să deschidă ușa avionului.

Femeia a spus că este vinovată la o audiere anterioară adăugând că „a leșinat și că nu își amintește prea bine ceea ce s-a întâmplat”, din cauza faptului că a amestecat alcoolul cu medicamentele, potrivit procurorului Michael Crimp.

Incidentul a adus pagube companiei aeriene de 86.000 de lire sterline. Steve Heapy, directorul executiv al companiei a spus că incidentul a fost „unul dintre cele mai grave cazuri de comportament agresiv al pasagerilor” și a mai spus că femeii îi este interzis pe viață să mai zboare cu Jet2.