Ella, o poliţistă virtuală bazată pe inteligenţă artificială (AI), a fost prezentată miercuri de forţele de ordine din Noua Zeelandă în cadrul unui program de modernizare a serviciilor oferite cetăţenilor, informează Xinhua, preluată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Ella este o persoană digitală dotată cu inteligenţă artificială, care utilizează animaţie în timp real pentru a simula interacţiuni faţă în faţă'', a precizat comisarul de poliţie neozeelandez Mike Bush.

Ella, un acronim pentru Electronic Lifelike Assistant, este unul din cele două noi chioşcuri digitale ale Poliţiei din Noua Zeelandă şi a fost proiectată pentru a contribui la reducerea cozilor din secţiile de poliţie şi pentru a oferi o modalitate modernă de relaţionare cu publicul.

Polițista virtuală va fi instalată în holul sediului central al Direcţiei Naţionale de Poliţie din Noua Zeelandă începând cu săptămâna viitoare şi va oferi asistenţă echipei de consilieri vorbind cu vizitatorii pe teme precum numărul 105 destinat situaţiilor non-urgente sau alte verificări efectuate de poliţie.