O amplă operaţiune a carabinierilor din Roma a dus la confiscarea unor bunuri în valoare de 15 milioane de euro şi la arestarea a 38 de persoane, acuzate că fac parte dintr-un clan condus de fostul șef Salvatore Nicitra din gruparea Magliana, potrivit Rador, care citează Il Fatto Qotidiano.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit investigatorilor, Nicitra, care a fost deja după gratii pentru alte infracţiuni, a monopolizat de-a lungul anilor zona de nord a capitalei, preluând prin modalităţi mafiote controlul sectorului aparatelor jocurilor de noroc în activităţile comerciale de la Roma şi din provincie. Investigaţiile carabinierilor au permis rezolvarea a cinci "cold case", delicte care au avut loc în anii '80.

Patru dintre aceste delicte au avut loc în cartierul roman Primavalle, la sfârşitul anilor '80, iar unul în incinta spitalului de psihiatrie judiciară din Aversa. Anchetatorii susţin că în caz este implicat Salvatore Nicitra, cu scopul de a-şi consolida puterea criminală în cartierele romane Primavalle, Casalotti, Montespaccato, Monte Mario, Cassia şi Aurelio. Este vorba despre uciderea lui Giampiero Caddeo, despre dublul asasinat al lui Paolino Angeli şi al lui Roberto Belardinelli, despre uciderea lui Valentino Belardinelli şi despre tentativa de omor la adresa lui Franco Martinelli. Nicitra este în prezent după gratii, arestat de carabinieri în iunie 2018 în ancheta Hampa, în care a fost arestat şi Franco Gambacurta.

Operaţiunea a început marţi, la primele ore ale dimineţii, în provinciile Roma, Viterbo, Terni, Padova şi Lecce, dar şi în Spagna şi în Austria. Carabinierii au pus în aplicare un mandat emis de judecătorul pentru investigaţii preliminare din Roma la cererea Direcţiei Antimafia din Roma şi a Procuraturii din Capitală. Au fost confiscate bunuri de peste 15 milioane de euro, care investigatorii consideră că au fost folosite pentru comiterea de infracţiuni sau achiziţionate din bani ilegali.