Autoritățile chineze au anunțat marți că la nivelul Chinei continentale au fost înregistrate până în prezent 1.011 cazuri de decese provocate de epidemia de coronavirus, ceea ce înseamnă că numărul total al deceselor la nivel mondial se ridică acum la 1.013, informează Mediafax citând CNN.

ChinaFoto: Profimedia Images

Potrivit Autorității de Sănătate Publică din provincia Hubei, cea mai afectată de epidemie, au fost înregistrate 103 decese în această regiune în cursul zilei de luni.

De asemenea, numărul de cazuri de infecție în regiune a ajuns la 31.728. Dintre acestea, 1.298 de persoane se află în stare critică.

Pe de altă parte, peste 2.000 de pacienți au fost vindecați și externați.

La nivel mondial, numărul total al îmbolnăvirilor depășește 42.500, majoritatea acestor cazuri înregistrându-se în China continentală.

Doar două decese au fost înregistrate până în prezent în afara Chinei continentale, unul în Filipine și altul în Hong Kong.

Organizația Mondială a Sănătății a trimis la Beijing o echipă de experți pentru a ajuta la investigarea noului virus. Potrivit datelor raportate de autoritățile chineze, 3.281 de pacienți infectați ar fi fost vindecați și externați din spital.

Luni, milioane de chinezi s-au reîntors la muncă după prelungita vacanță a Anului Nou Lunar, care a fost extinsă din 31 ianuarie, pentru a preveni răspândirea epidemiei. Măsurile de prevenție sunt în continuare în vigoare, inclusiv redeschiderea selectivă a birourilor și programul de lucru redus.

Potrivit Guardian, un activist pentru drepturile omului care a relatat din epicentrul epidemiei a fost dat dispărut, generând îngrijorarea în rândul publicului că autoritățile ar putea încerca să reducă al tăcere un nou avertizor de integritate, după cazul medicului Li Wenliang, un oftalmolog de 34 de ani care a murit din cauza infecției, după ce a fost anchetat pentru că a încercat să își avertizeze colegii și prietenii în legătură cu izbucnirea unei epidemii cauzate de un virus asemănător SARS-ului. Moartea sa a declanșat un val de revoltă față de autoritățile partidului comunist, acuzat că au ca prioritate propaganda și nu salvarea vieților oamenilor.

De asemenea, pe nava japoneză Diamond Princess, au fost confirmate încă 60 de cazuri de infecții, pe vas fiind astfel 130 de cazuri în total.