Statele Unite acuză patru ofițeri militari chinezi de furt de date personale în urma uriașului atac cibernetic la rețeaua de raportare a creditelor Equifax, scrie BBC.

hackeriFoto: Silicon Valley, screenshot

Mai mult de 147 de milioane de americani au fost afectați în 2017, atunci când hackerii le-au furat datele personale, inclusiv adrese și nume. Clienți din Regatul Unit și Canada au fost și ei afectați.

Avocatul general William Barr, cel care a anunțat capetele de acuzare, este de părere că Equifax a fost una dintre cele mai mari scurgeri de informații din istorie.

Cei patru ofițeri chinezi fac parte dintr-un institut de dezvoltare al armatei chineze. Aceștia sunt acuzați că ar fi petrecut săptămâni întregi în sistemul companiei Equifax, trecând de sistemele de securitate și furând date personale ale clienților. Totodată, cei patru sunt acuzați că au aflat secrete ale companiei, cum ar fi designuri de baze de date și metode de organizare a datelor.

Directorul adjunct al FBI, David Bowdich, a declarat că nu este posibil ca cei patru să fie extrădați și judecați pentru faptele lor în Statele Unite, cel puțin nu în zilele ce urmează. Așadar, este puțin probabil ca cei patru să fie judecați de instanțele din Statele Unite.