Guvernul Boris Johnson urmează să primească primul proiect tehnic solicitat pentru construirea unui pod între provinciile britanice Irlanda de Nord şi Scoţia, afirmă surse citate de publicaţia The Times.

Foto:

Downing Street a confirmat luni seară că premierul Boris Johnson le-a cerut unor oficiali să efectueze un studiu de fezabilitate pentru un astfel de proiect. Va fi elaborată o schemă a proiectului, a confirmat un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra, subliniind că premierul Boris Johnson este "ambiţios" în privinţa proiectelor de infrastructură, citează Mediafax.

Experţii au avertizat că planul de construire a unui pod peste Canalul de Nord (Canalul Irlandez) ar putea întâmpina o serie de probleme. Distanţa este de aproximativ 45 de kilometri, iar cea mai probabilă rută este între localităţile Larne (Irlanda de Nord) şi Portpatrick (Scoţia).

În urmă cu zece ani, experţii din cadrul Centrului pentru Studii Transfrontaliere (Centre for Cross Border Studies) sugerau că un pod feroviar ar facilita considerabil transporturile de mărfuri în această zonă. Anul trecut, costurile unui astfel de proiect erau estimate ca fiind între 15 şi 20 de miliarde de lire sterline (între 17 şi 23 de miliarde de euro), potrivit postului BBC şi publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).