​​În trecut, vrăjitoarele erau înecate, arse pe rug sau spânzurate. În 2020, o nouă investigație a scos la iveală faptul că vrăjitoarele sunt încă abuzate, persecutate și amenințate chiar cu moartea, scrie The Independent.

Magazin de vrăjitorieFoto: Flickr

Toni Hunter deține un magazin de vrăjitorie în Gloucester, Anglia și povestește despre problemele pe care le-a avut din cauza magazinului său. Amenințările cu incendierea magazinului, oameni care stăteau la intrare în magazin și amenințau clienții sau ouă aruncate în geamurile magazinului, sunt doar câteva dintre abuzurile aduse unui simplu magazin de vrăjitorie.

Proprietara magazinului explică faptul că vrăjitoria nu este despre magie neagră sau satanism. Doamna Hunter, care este și vrăjitoare, adaugă că vrăjitoria se referă la anumite aptitudini pe care acest tip de persoane le au. Printre ele se numără o foarte bună intuiție sau abilitatea de a simți spiritele. Toni Hunter este de părere că până acum, vrăjitoarelor le-a fost frică să-și arate puterile deosebite pentru a nu fi persecutate. Totuși, este bine de știut că astfel de abilități sunt folosite în terapiile holistice sau remedii.

Vrăjitoria își are originea în Europa precreștină. Se estimează că aproximativ 200 de mii de vrăjitoare au fost torturate și omorâte din 1400 până la mijlocul anilor 1700.