Aproape 3.600 de persoane și echipajul navei World Dream, care erau în carantină de teamă că ar fi fost infectați cu noul coronavirus, au debarcat în Hong Kong, după ce testele medicale au ieșit negative, informează Mediafax citând BBC.

Oamenii au stat, timp de patru zile, în carantină pe nava World Dream, iar duminică le-a fost dată permisiunea să debarce după ce testele nu au confirmat infecția cu noul virus din China la niciuna dintre persoane.

O altă navă de croazieră unde au fost confirmate doisprezece cazuri rămâne în carantină, în Japonia.

Epidemia cu noul coronavirus a ucis 813 oameni, majoritatea în China continentală, cu excepția a două persoane.

În prezent, coronavirusul a ucis mai mulți oameni decât SARS (sindromul acut respirator sever). În 2003, acea epidemie a omorât 774 de persoane în peste o duzină de țări.

Doar în provincia Hubei din China, unde a fost epicentrul epidemiei de coronavirus, au murit 780 de oameni, potrivit oficialilor regionali din sănătate. Peste 34.800 de persoane au fost infectate la nivel global, majoritatea din China.

De ce a fost pusă nava în carantină?

Nava World Dream a fost pusă, miercuri, în carantină după ce s-a descoperit că trei pasageri, care fuseseră într-o călătorie anterioară, au contractat virusul.

Șeful departamentului de sănătate al portului Leng Yiu-Hong a spus că tuturor membrilor echipajului, în jur de 1.800 de persoane, le-a ieșit testul negativ pentru coronavirus, și toată lumea a primit permisiunea să debarce, fără a fi necesară carantina la domiciliu după ce părăsesc nava.

Duminică, ministrul Sănătății din Hong Kong a declarat că unui număr de 468 de persoane le-a fost ordonat să stea acasă, în camerele de hotel sau în centrele conduse de guvern, la o zi după ce oficialii au implementat carantină obligatorie timp de două săptămâni pentru oricine ajunge în China.