Bill Gates, magnatul în vârstă de 64 de ani, şi-a comandat primul iaht alimentat cu hidrogen din lume, relatează Mediafax citând Daily Mail. Ambarcațiunea de lux, ce va fi echipată cu o serie de dotări uimitoare, îl va costa pe șeful Microsoft 645 de milioane de dolari.

HotNews.roFoto: Hotnews

Se ştie că Gates, al doilea cel mai bogat om din lume, preferă să-şi petreacă vacanţele la bordul unor iahturi luxoase, dar acesta va fi primul aflat în proprietatea sa, potrivit sursei citate.

Iahtul va fi alimentat exclusiv pe bază de hidrogen lichid, depozitat în două rezervoare la temperaturi de -252°C, ceea ce înseamnă că nu va avea emisii nocive pentru mediu. Ambarcaţiunea va putea găzdui 14 oaspeţi şi până la 31 de membri ai echipajului, şi va avea dotări precum o sală de gimnastică, studio de yoga, sală de masaj, dar şi piscină pe puntea din spate.

Nava va avea o lungime de peste 110 metri şi va cuprinde cinci punţi dotate ultramodern.

Designerul Sander Sinot speră că prin acest proiect ecologic va deschide calea către un viitor mai bun. Acesta arată că sistemul de propulsie hibrid genereaază o viteză maximă de 17 noduri și o autonomie de peste 3.500 de mile nautice.

Şansele ca iahtul să fie lansat pe apă înainte de 2024 sunt totuși minime.