Președintele Adunării Naționale din Kuweit, Marzouq Al-Ghanem, a aruncat la coșul de gunoi planul de pace al lui Donald Trump pentru soluționarea conflictului israelo-palestinian, în timpul unei întruniri de sâmbătă a Parlamentului în Amman, relatează Mediafax.

Marzouq Al-GhanemFoto: Captura YouTube

Al-Ghanem a luat documentul, în timp ce ținea discursul în plen, și a spus: „În numele poporului arab, spun că locul acestui «acord al secolului» este la coșul de gunoi al istoriei”, conform agenției de presă Ammon.

El a aruncat apoi planul de pace pentru Orientul Mijlociu al președintelui SUA la gunoi.

Marzouq Al-Ghanem mai declarat că „acordul secolului” s-a născut mort și nici 1.000 de departamente nu vor fi de ajutor.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a prezentat în urmă cu câteva săptămâni planul de pace elaborat de Casa Albă pentru rezolvarea conflictului israelo-palestinian, pledând pentru o soluţie prin coexistenţa a două state, cu oraşul Ierusalim „capitală nedivizată” a Israelului.

Trump a explicat că planul de pace conţine o hartă detaliată a două state, israelian şi palestinian. Oraşul Ierusalim va rămâne „capitala nedivizată” a Israelului, a precizat liderul SUA, propunând înfiinţarea capitalei statului palestinian în estul Ierusalimului.

La rândul său, premierul israelian în funcţie, Benjamin Netanyahu, a declarat că Statele Unite recunosc, prin acest plan, suveranitatea Israelului asupra tuturor comunităţilor evreieşti.