„Există o problemă cu privire la căsătoriile fictive în Cipru pe care dorim să o rezolvăm ca parte a abordării de ansamblu pe care o avem în legătură cu gestionarea problemei migraţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Loizos Michail, pentru Cyprus News Agency, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta a răspuns unor întrebări legate de un articol publicat în presă, potrivit căruia Ciprul a primit plângeri din partea României și Portugaliei cu privire la încheierea de căsătorii fictive, ceea ce a făcut ca naționali din cele două țări să cadă victime ale exploatării de către reţele de traficanţi.

Loizos Michail, a spus că „problema căsătoriilor fictive este o problemă care ne preocupă în mod deosebit ca fiind unul dintre pilonii de bază ai fluxurilor migratorii pe care le avem în Cipru, iar combaterea acestei probleme reprezintă o parte a abordării şi politicii de ansamblu pe care Ministerul de Interne doreşte să o aplice în privinţa gestionării migraţiei”.

Michail a mai semnalat că „am înregistrat anumite date”, precizând că ministrul cipriot de interne Nikos Nouris va prezenta săptămâna viitoare în Consiliul de Miniştri propunerea sa cu privire la gestionarea problemei migraţiei şi „în acest context va fi plasată şi gestionarea problemei căsătoriilor fictive”.

El a mai spus că în politica referitoare la gestionarea problemei migraţiei ce va fi prezentată de ministrul de interne vor fi cuprinse anumite propuneri pentru combaterea problemei căsătoriilor fictive, iar în ceea ce priveşte plângerile din partea Portugaliei şi României a precizat că „avem în vedere notele verbale ce au fost transmise pe această temă de către anumite ambasade, însă noi examinăm toate situaţiile şi nu ne concentrăm doar asupra acestor ţări”.

Întrebat despre cine este responsabil pentru situaţia creată, Michail a spus că „răspunderea există la multe niveluri şi pentru că există la multe niveluri trebuie să rezolvăm această problemă pentru a nu mai avea astfel de fenomene în continuare”.