Donald Trump rămâne „o ameninţare la adresa democraţiei americane”, a declarat miercuri preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, criticând achitarea de către Senat a preşedintelui republican, relatează AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Preşedintele şi republicanii din Senat au făcut un lucru obişnuit din nerespectarea legii”, a apreciat ea, potrivit unui comunicat.

Liderul de la Casa Albă va rămâne, potrivit lui Nancy Pelosi, o „ameninţare” pentru că insistă „să se plaseze mai presus de lege şi să spună că poate strica alegeri dacă doreşte”.

În opinia democraţilor, Trump se face vinovat de „abuz de putere” pentru că ar fi condiţionat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina şi o primire a preşedintelui Zelenski la Casa Albă de reluarea anchetării lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, iar acuzaţia de ''obstrucţionare a Congresului'' ar rezulta din încercările liderului american de a împiedica investigarea acestui scandal prin instrucţiuni date unor actuali şi foşti membri ai administraţiei americane de a nu coopera în anchetă.