Guvernul venezuelean a denunţat miercuri „ameninţările violente” ale preşedintelui american Donald Trump, la o zi după discursului acestuia în cursul căruia a afirmat că „tirania” socialistului Nicolas Maduro va fi ''distrusă'', relatează AFP, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Trump jigneşte şi nu respectă poporul venezuelean, rostind ameninţări violente împotriva integrităţii acestuia şi a guvernului constituţional, legitim şi democratic al preşedintelui Nicolas Maduro”, se arată într-un text citit de şeful diplomaţiei venezuelene, Jorge Arreaza.

„Maduro este un lider nelegitim, un tiran care îşi brutalizează poporul. Dar folosirea tiraniei de către Maduro va fi spulberată şi distrusă”, a afirmat liderul de la Casa Albă în cadrul discursului său privind Starea Uniunii susţinut în faţa Congresului SUA, înainte de a-l saluta pe opozantul venezuelean Juan Guaido prezent în sală. Guaido, recunoscut de Statele Unite şi de peste aproximativ 50 de ţări ca preşedinte interimar al Venezuelei, a fost unul dintre invitaţii de onoare ai cuplului prezidenţial pentru această alocuţiune tradiţională.

Donald Trump urmează să-l primească miercuri la Casa Albă pe Juan Guaido la 14:15 (19:15 GMT).

„Această vizită va fi ocazia pentru a reafirma angajamentul Statelor Unite faţă de poporul venezuelean şi pentru a discuta cu preşedintele Guaido modalităţi de a promova o tranziţie democratică în Venezuela”, a indicat executivul american.