Un avion de pasageri a derapat şi a ieşit de pe pistă, în momentul aterizării pe Aeroportul Sabiha Gökçen din Istanbul, relatează AFP. Trei persoane au murit, iar 179 de persoane au fost rănite, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Bilanțul a crescut în dimineața zile de 6 februarie la trei morți și 179 de răniți.

Cei trei au murit la spital, iar 179 din cei 183 de oameni aflați la bord au fost răniți, a spus ministrul Sănătății Fahrettin Koca

UPDATE:O persoană a murit, iar alte 157 din cele 183 de persoane de la bord au fost rănite

UPDATE Bilanțul răniților a crescut la peste 120, în contextul în care în total erau 177 de pasageri și șase membri ai echipajului.

UPDATE Într-un comunicat, guvernatorul orașului Istanbul, Ali Yerlikaya, a indicat că 52 de persoane au fost rănite și spitalizate. Zece de ambulanța s-au prezentat la fața locului.

Potrivit ministrului Transportului, mai mulți pasageri încă sunt blocați în aeronava Boeing 737. Potrivit mass-mediei turce, cei doi piloți, un turc și un sud-coreean, au fost grav răniți.

”Unii dintre pasageri au părăsit singuri avionul, dar unii sunt încă blocați înăuntru, iar echipele de salvarea încearcă să îi elibereze”, a spus ministrul la CNN-Türk

UPDATE Echipele de intervenție au preluat 21 de persoane și le-au transportat la spital, în timp ce eforturile de evacuare continuă (Reuters)

Imagini distribuite de mass-media turcă arată că avionul s-a rupt în două, iar unii dintre pasageri sunt evacuați.

Fuselajul aeronavei, care aparține companiei Pegasus, s-a rupt în două și a luat foc după ce a ieșit de pe pista aeroportului internațional Sabiha Gökçen din cauza ploii puternice la Istanbul.

Potrivit ministrului turc al Transporturilor, Cahit Turhan, unii dintre pasageri sunt răniți.

Turhan a spus că avionul, care decolase din Izmir, avea la bord 177 de pasageri și șase membri ai echipajului.