Şefa democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi-a manifestat marţi într-un mod foarte vizibil dezacordul cu Donald Trump, rupând o copie a discursului său susţinut în Congres.

HotNews.roFoto: Hotnews

În momentul în care preşedintele american tocmai îşi termina discursul privind Starea Uniunii, Nancy Pelosi care se afla, conform tradiţiei, în picioare în spatele lui alături de vicepreşedintele Mike Pence, a luat ostentativ documentul aflat în faţa ei şi l-a rupt.

La ieşire, întrebată de un jurnalist de ce a făcut acest gest, ea a răspuns enigmatic. "Pentru că era lucrul cel mai politicos pe care îl puteam face, comparativ cu alternativele", potrivit Agerpres.

Președintele american Donald Trump a declarat, cu ocazia discursului privind "Starea naţiunii", că Statele Unite au investit 2,2 trilioane de dolari în armata sa.

În ceea ce privește NATO, președintele SUA afirmă că a crescut contribuțiile cu 400 de miliarde de dolari. Acesta a notat de asemenea că a creat Forța Spațială, cel mai nou segment militar al Statelor Unite.