​​Un bărbat aflat la bordul unui zbor care a decolat din Toronto și care urma să ajungă în Montego Bay, Jamaica a pretins că are coronavirus, forțând piloții să întoarcă avionul în Canada, scrie The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul în vârstă de 29 de ani s-a ridicat în picioare pe la jumătatea zborului, anunțând pasagerii și însoțitorii de bord că are virusul mortal.

„Un bărbat a perturbat zborul, afirmând că a fost în China și că a luat de acolo coronavirusul", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al poliției.

Deși pilotul avea suspiciuni că totul este o farsă, acesta nu a avut de ales și a trebuit să întoarcă aeronava în Toronto.

Echipajul din cabină i-a dat bărbatului mănuși și o mască pe care să o poarte și i-a indicat să stea în spatele avionului.

Bărbatul a fost arestat la aterizare și acuzat de înșelăciune. Cazul său va fi judecat pe 9 martie în Brampton.

Compania aeriană WestJet și-a cerut scuze celor 243 de pasageri afectați de „această situație nefericită”. Reprezentanții companiei au mai adăugat faptul că echipajul a urmat protocolul în caz de urgențe cauzate de boli infecțioase la bordul aeronavei.