Unul dintre principalii brokeri de obligațiuni ai gigantul bancar Citigroup a fost nevoit să-și părăsească postul după ce a fost acuzat că fură mancare de la cantina clădirii de birouri unde lucra, scrie Financial Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Paras Shah a demisionat brusc după ce a fost suspendat din postul de director al Citi pe tranzacțiile cu bonduri de randament mare din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Banca îl suspendase pentru că fura mâncare de la cantina din sediul european al Citi din Londra, au spus patru surse pentru FT.

Tânărul de 31 de ani era unul dintre cei mai cunoscuți brokeri de obligațiuni din Europa, Shah lucrând la Citi din 2017, după aproximativ șapte ani de muncă la HSBC.

El se ocupa cu găsirea de cumpărători și vânzători de obligațiuni ”junk” (bond-uri emise de companii considerate riscante), doi colegi spunând că era o persoană plăcută de colegi și un broker de succes.

Potrivit estimărilor făcute de cei din domeniu, Paras Shah avea un salariu cu șapte cifre (în lire), și a fost suspendat înainte ca Citi să plătească bonusurile personalului de conducere.