Insula italiană Sardinia a beneficiat luni de o vreme neobişnuit de călduroasă, când a fost stabilit un nou record de temperatură pentru luna februarie, după ce meteorologii au înregistrat valoarea de 27 de grade Celsius într-o staţiune de pe coasta estică a insulei, informează DPA.

Plaja La Pelosa, SardiniaFoto: Flickr/ Tommie Hansen

Această temperatură a fost înregistrată la ora prânzului (11:00 GMT) la Capo Bellavista, potrivit site-ului meteorologic francez Meteociel.fr.

Potrivit agenţiei italiene de presă ANSA, precedentul record de temperatură pentru luna februarie în Sardinia era de 26 de grade Celsius.

"Temperaturile de azi sunt mult peste valoarea medie aferentă acestei perioade, în februarie ele se situează în mod normal între 13 şi 15 grade Celsius", au precizat pentru ANSA reprezentanţii serviciului naţional de meteorologie din cadrul forţelor aeriene italiene.

Potrivit aceleiaşi surse, o temperatură de 25 de grade Celsius a fost înregistrată şi la Tortoli, un oraş situat în interiorul insulei Sardinia, la o distanţă de aproximativ 6 kilometri faţă de Capo Bellavista.

Meteorologii prevăd însă o înrăutăţire a vremii în Sardinia începând de marţi, când valorile maxime de temperatură vor fi cuprinse între 15 şi 18 grade Celsius, iar vânturi puternice vor sufla dinspre nord-vest. (Sursa: Agerpres)