O aeronavă Boeing 767 a companiei Air Canada, cu 130 de persoane la bord, a revenit de urgență, luni seara, pe aeroportul Barajas din Madrid, după ce ar fi pierdut o roată din trenul de aterizare și ar fi suferit și o defecțiune la motor imediat după decolare.

Aterizare de urgenta la MadridFoto: Captura YouTube

UPDATE 20.16 Avionul a aterizat în siguranță, fără incidente - a informat pentru Reuters o sursă aeroportuară.

UPDATE 20.08 Avionul Air Canada a aterizat de urgență pe aeroportul din Madrid. La fața locului au sosit mașini de pompieri și alte echipaje de urgență, pregătite să intervină în caz de nevoie.

El Mundo scrie că aeronava - care a decolat la ora locală 14.33 cu direcția Toronto - a cerut controlorilor de zbor să revină pe aeroport după ce ar fi identificat o problemă tehnică la trenul de aterizare. Ziarul spaniol mai spune și că unul din motoarele aeronavei nu funcționează.

Pilotul aeronavei a transmis celor 130 de pasageri că lipsește una din roți și că avionul va ateriza după ce va mai survola zona din apropierea aeroportului pentru a mai „arde” din combustibilul de la bord. Surse consultate de El Mundo spun că pilotul ar putea survola zona chiar și până la trei ore pentru a „arde” suficient combustibil.

Traseul aeronavei în timp real pe flightradar24.com

LIVE VIDEO:

Un avion F-18 al Forțelor Aeriene Spaniole a fost trimis să verifice vizual starea aeronavei și a trenului de aterizare:

Anunțul pilotului către pasageri:

Un video care circulă pe YouTube arată o aeronavă AirCanada care ar fi decolat pe 3 februarie de la Madrid și care pare să aibă o defecțiune la motorul drept.