Rusia a suspendat circulația trenurilor pe relația cu China, iar ultimul tren dinspre Beijing a intrat gol în țară, toți pasagerii - cetățeni chinezi - fiind dați jos la graniță, transmite Reuters. De la Beijing până în primul oraș din Rusia, Zabaikalsk, sunt 3.200 km, iar de acolo sunt alți 6.600 km până la Moscova, via Irkutsk, Novosibirsk, Ekaterinburg.

Trenul rusesc s-a intors gol din ChinaFoto: Moscow 24

Rusia va începe luni evacuarea cetățenilor săi din Wuhan - epicentrul epidemiei din China, și a suspendat trenurile directe către țara în care bilanțul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns la 361.

Rusia, care împarte cu China o graniță de 4.300 de kilometri lungime, a raportat primele sale două cazuri de coronavirus în regiunea siberiană Tyumen și în regiunea Zabaykalsky din Orientul Îndepărtat, în ambele fiind vorba de cetățeni chinezi.

Forțele aeriene din armata rusă vor începe luni evacuarea cetățenilor ruși din Wuhan și Hubei, fiind vorba de peste 600 de persoane. Moscova deja a restricționat zborurile directe către China, iar căile ferate ruse au suspendat, începând cu miezul nopții, circulația trenurilor de persoane.

Ultimul tren Beijing-Moscova a intrat gol în Rusia, toți cei 136 de pasageri fiind dați jos la graniță, scrie agenția Ria, precizând că toți erau cetățeni chinezi.

De la Beijing la Moscova sunt aproape 9.000 km via Manciuria - zona Baikal, iar trenul face o săptămână și biletele costă între 750 și 1.100 dolari.

Există și o variantă mai scurtă Moscova - Beijing, prin Mongolia, 7.622 km, dintre care aproape 1.400 km sunt din Ulan Bator la Beijing.