Peste 250 de persoane din 30 de țări au ajuns duminică în Franța din orașul chinez Wuhan, pe fondul epidemiei provocate de noul tip de coronavirus, acestea fiind evacuate din orașul chinez cu o aeronavă franceză, au informat oficiali de la Paris, citați de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aeronava a aterizat pe un aeroport militar din sudul Franței.

Printre cele 254 de persoane evacuate se numără 64 de cetățeni francezi, care vor intra în carantină la Carry-le-Rouet sau la Academia de Pompieri aflată în apropiere de Aix-en-Provence, a informat ministrul francez al Sănătății, Agnes Buzyn.

Totodată, 60 de cetățeni din afara Europei vor intra în carantină în Franța. Cei mai mulți dintre aceștia provin din Mexic, Brazilia, Rwanda și Georgia. De asemenea, 30 dintre persoanele evacuate au prezentat simptome ale infecției cu coronavirus și au fost izolate.

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat că cele 254 de persoane care au aterizat duminică în Franța provin din 30 de state.

Autoritățile din Cehia au informat că cinci cetățeni cehi se numără printre aceștia și urmează să fie preluați de o aeronavă care îi va transporta în țara de origine, potrivit Mediafax.