Poliția britanică a împușcat un bărbat în sudul Londrei într-un incident considerat ca fiind terorist, după ce trei persoane au fost înjunghiate, relatează Reuters.

atac LondraFoto: Captura video

UPDATE 0:50Autorul atacului de duminică de la Londra a fost identificat. Bărbatul, pe numele său Sudesh Amman, avea 20 de ani, provenea din Harrow, în nord-vestul Londrei și fusese condamnat, în decembrie 2018 la trei ani și patru luni de închisoare după ce a distribuit materiale cu caracter terorist pe internet și a promovat acțiunile organizației teroriste Stat Islamic.

UPDATE Poliția britanică crede că incidentul a fost unul de natură islamistă și a spus că asupra atacatorului a găsit un dispozitiv explozibil fals.

UPDATE Bilanțul persoanelor rănite a crescut la trei. Atacatorul se afla în vizorul poliției și era sub supraveghere, potrivit corespondentului pe apărare și securitate al Sky News, scrie Reuters.

UPDATE Două persoane au fost rănite.

UPDATE Poliția a securizat zona și sfătuiește oamenii să evite zona. Elicopterele survolează zona.

Premierul Boris Johnson a scris pe Twitter :”Mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care au răspuns incidentului din Streatham, pe care poliția l-a declarat ca fiind terorist”.

”Gândurile mele merg către răniți și toți cei afectați”, a adăugat premierul.

UPDATE Sky News citează forțe de securitate care spun că incidentul terorist a fost unul de natură islamistă. (Reuters)

”Un bărbat a fost împușcat de către polițiști înarmați în Streatham (sudul Londrei). În acest stadiu se crede că un număr de oameni au fost înjunghiați. Circumstanțele sunt evaluate. Incidentul a fost declarat ca fiind de natură teroristă”, a scris poliția pe Twitter.

Poliția britanică spune că bărbatul împușcat a fost declarat decedat.

Londra a fost scena mai multor atacuri teroriste în ultimii ani. În noiembrie, pe London Bridge, a avut loc un atac cu cuțitul în urma căruia au murit două persoane, înainte ca atacatorul să fie împușcat mortal de poliție.