Armata chineză va trimite 1.400 de cadre medicale ale forţelor armate pentru a trata pacienţii la noul spital construit în oraşul Wuhan, focarul epidemiei de coronavirus, a informat duminică agenţia de presă chineză Xinhua, relatează dpa, preluată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Începând de săptămâna viitoare, personal al Armatei de Eliberare a Poporului şi universităţilor armatei şi forţelor aeriene şi navale va fi repartizat la Spitalul Huoshenshan, unde sunt internaţi pacienţi infectaţi cu coronavirus, a precizat Xinhua.

De asemenea, la noul spital, cu o capacitate de 1.000 de paturi, au fost alocaţi experţi în domeniul prevenirii şi controlului epidemiilor, a menţionat sursa citată.

Autoritățile din Wuhan au anunțat în 24 ianuarie începerea lucrărilor pentru ridicarea unui spital destinat pacienților cu coronavirus. Noul spital - Huoshenshan - va avea 1.000 de paturi și o suprafață de 25.000 de metri pătrați, iar autoritățile au promis că lucrările vor fi gata în jurul datei de 3 februarie. În 25 ianuarie, autoritățile locale au anunțat ridicarea celui de-al doilea spital - Leishenshan - cu 1.300 de paturi.

Autorităţile chineze au anunţat duminică că numărul deceselor confirmate provocate de coronavirus în China a ajuns la 304 morţi. Totodată, Filipine a anunţat duminică primul deces în afara Chinei a unei persoane infectate cu noul coronavirus.